Karides güveç tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg karides
    • 3 diş sarımsak
    • 4 adet sivri biber
    • 1 adet domates
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz
    • Pul biber
    • Kuru nane
    • Süslemek için
    • 4-5 adet jumbo karides
  • Yapılışı

    1. Karidesleri bol suda haşlayıp kabuklarını ayıklayalım. Biberleri küçük, kabukları soyulmuş domatesleri küp doğrayalım.

      Zeytinyağı ve sarımsakları bir tavaya alıp soteleyelim. Üzerine doğranmış biber ve domatesleri ekleyip 10 dakika kavuralım.

      Tuz, pul biber ve naneyi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirelim. Karidesleri güvece dizelim.

      Hazırladığımız sosu karideslerin üzerine yayalım. Rendelenmiş kaşar peyniri ile sosun üzerini kapatalım.

      Jumbo karidesleri dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Servis yapmadan önce üzerine pul biber serpelim. Daha sonra servisimizi yapalım.