İncir tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram incir
    • 1 çorba kaşığı çay
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 limon rendesi
    • 1 defne yaprağı
    • 2 dal taze nane
    • 1 muz
    • 1 kabuk tarçın
    • 10tane karanfil
    • 1.5 bardak şeker
    • 1 kase krem şanti
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 125 gram margarin
  • Yapılışı

    1. su bardağı su ile çayı demleyelim. İncirleri 4 saat çaylı suda bekletelim. İncirleri çıkarıp, çaylı suyu bir kenarda bekletelim. Muzu cevizle ezelim, incirlerin altından açarak muzlu cevizli içle dolduralım. Ayırdığımız çay suyuna limon kabuğunu, defne ve nane yapraklarını, tarçını, karanfili ve şekeri koyup 15 dakika kaynatalım. Süzüp incirleri üzerine dökelim. 2 kaşık margarin koyarak folyo ile örtelim. Fırında 30 dakika pişirelim. Soğuyunca krem şanti ile süsleyerek servis yapalım.