Çökertme tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram yağsız biftek
    • 3 adet patates
    • 5 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz ve karabiber
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp fritözde kızartın.

      Etleri yağsız tavada 10 dakika kavurun. Üç çorba kaşığı margarini ekleyip 5 dakika daha kavurun.

      Kalan margarini tavada kırmızıbiberle birlikte kavurun.

      Yoğurdu sarımsakla karıştırıp içine zeytinyağını da ekledikten sonra bu karışımı patateslerin ve etlerin üzerine dökün.

      En üstte de kırmızıbiberle kavrulmuş yağı gezdirip servis yapın.