Karışık sebzeli piliç Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Karışık sebzeli piliç
-
Malzemeler
- 400 gram fileto piliç
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet sivri biber
- Yarım su bardağı mantar
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
-
Yapılışı
-
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı tencereye aktaralım. Pembeleşmeye başladığında kabuğunu soyup küpler şeklinde kestiğimiz kabak ve patlıcanı da ekleyelim. Ağır ateşte kavuralım. Küçük kestiğimiz sivri biberleri ekleyelim. Biberlerin rengi değişmeye başladığında iri iri doğradığımız mantarları ilave edelim. Bıraktığı suyu çekene dek kavuralım.
Fileto şeklindeki piliç etlerini iri parçalar halinde doğrayalım. Tencereye aktaralım. Kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyalım. İnce uzun şekilde kesip, tencereye aktaralım.
Tuzunu, karabiberini ve kekiğini ayarlayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek, servis yapalım.
-
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı tencereye aktaralım. Pembeleşmeye başladığında kabuğunu soyup küpler şeklinde kestiğimiz kabak ve patlıcanı da ekleyelim. Ağır ateşte kavuralım. Küçük kestiğimiz sivri biberleri ekleyelim. Biberlerin rengi değişmeye başladığında iri iri doğradığımız mantarları ilave edelim. Bıraktığı suyu çekene dek kavuralım.