Meyveli turta tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 150 gram margarin
    • 1 adet yumurta
    • Tuz
    • Krema için
    • 1 paket kremşanti (2 poşet)
    • 1 çay bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 4 çorba kaşığı lor peyniri
    • Süslemek için
    • Şeftali
    • Vişne
    • Şerbeti için
    • 2 çorba kaşığı tozşeker
    • Yarım çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Hamur için yukarıdaki malzemeleri yani unu, margarini, yumurtayı ve tuzu katıp karıştırıp, yoğuralım. Üzerini nemli bir bezle örtüp, birkaç saat dinlendirelim. Tekrar yoğuralım. Unlanmış bir zeminde açalım. Dörde katlayıp tekrar açalım. Bu işlemi dört kez tekrarlayalım.

      Son olarak açtığımız hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirelim. Kenarlarını yükseltelim. Hamurun ortasına, kalıptan biraz daha küçük bir tabak koyalım.

      150 dereceli fırında pişirelim. 10-15 dakika sonra üzerindeki tabağı alalım. Hamur pembeleştiğinde fırından çıkaralım. Kremşantiyi sütle çırpalım.

      Ardından lor ve pudra şekerini ekleyelim. Tartın üzerine sürelim. Şeftalileri keserek kremanın üzerine dizelim. 2 çorba kaşığı şeker ve yarım çay bardağı su karımı ile hazırlanan şerbeti meyvelerin üzerine döküp servisimizi yapalım.