Kıymalı bulgurlu börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı bulgurlu börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 4 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • Tuz
    • Su
    • Yağlamak için
    • 125 gram margarin
    • İçi için
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • 300 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • Yarım su bardağı ceviz
    • Tuz, kimyon, kara biber
    • 1 demet maydanoz
    • Üzeri için
    • 2-3 adet yumurta
    • 1 su bardağı galeta unu
  • Yapılışı

    1. Bulguru sıcak su ile ıslatıp şişmesini bekleyelim. Soğanı ince ince kıyıp 3 çorba kaşığı margarinle pembeleşene kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bulguru, cevizi, kara biber, tuz, kimyon ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. İç malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

      Un, eritilmiş margarin, tuz ve sirkeyi bir kaba alalım. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 10-15 dakika dinlendirip, 10 eşit parçaya bölelim. 125 gram margarini eritelim. Hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açıp, yağlayalım. Zarf gibi katlayıp tekrar ikiye katlayalım. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayıp yarım saat dinlendirelim. Yağlanmış tezgah üzerinde kare şeklinde açalım.

      Ortasına cevizli harçtan koyup kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde saralım. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım.