Pirinçli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 çay bardağı mısır özü yağı
    • 1 adet soğan
    • 1 kg mantar
    • 1 su bardağı soya kıyması
    • 1 çorba kaşığı fesleğen
    • 1 tatlı kaşığı köri
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çay fincanı mısır unu
    • 3 adet yumurta
    • Tuz ve karabiber
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Pirinci haşlayalım. Soğanı doğrayıp, mısır özü yağında pembeleşene dek kavuralım.

      Mantarları çok ezmeden robotta küçük parçalara ayıralım ve soğanların üzerine ekleyip, bıraktığı suyu çekene dek pişirelim.

      Sonrasında üzerine soya kıyması, fesleğen, köri, tuz ve karabiberi ilave edip, 5 dakika karıştırarak kavuralım.

      Ardından haşlanmış pirinç ve doğranmış maydanozu katıp bir taşım pişirelim. Ocaktan indirip ılınmaya bırakalım. Ilındığında poğaça büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler haline getirelim.

      Tek tek mısır ununa bulayalım. Ardından yumurtaya bulayıp, kızdırılmış yağda arkalı önlü, altın sarısı rengi alana dek kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım.