Tuzlu kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet Yumurta
    • 1 tatlı kaşığı Toz Şeker
    • 1 su bardağı Süt
    • 1 su bardağı erimiş Margarin
    • Yarım su bardağı Mısır özü Yağ
    • Yarım su bardağı Kaşar rendesi
    • 1 paket Kabartma Tozu
    • 1 çay kaşığı Tuz
    • Alabildiği kadar Un
    • Üzeri için
    • Çörek otu veya Susam
  • Yapılışı

    1. Kaşar peyniri rendesi dışındaki tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

      Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyin ve 15 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakın.

      Unlanmış tezgahın üzerinde bezelere ayrılan hamurları merdaneyle açın. Açtığınız hamurları rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde dolandırın.

      Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

      Fırını 185 derecelik ısıya getirin. Kurabiyelerin üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.