Etli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı su
    • İçi için
    • Yarım kg et
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • Tuz
    • Pul biber
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların akını sarılarından ayıralım. Yumurta aklarını sıvı yağda çırpalım. Suyla karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayalım.

      Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batıralım.

      İçini hazırlamaya başlayalım. Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğradığımız soğanı ve domatesi tencerede kendi suyuyla pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. Suyunu çekince ocaktan alalım.

      İlk yufkayı tepsiye serelim. Yufkaların tepsinin dışına kalan kısımlarını içe alalım. Yumurtaların sarısını, pul biberle karıştırıp, en üste sürelim.

      180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.