Tavuklu talaş böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet Kare Milföy Hamuru
    • 200 gram Tavuk Eti
    • 8 adet Taze Soğan
    • 1 adet Kuru Soğan
    • Yarım demet Dereotu
    • 1 adet Yumurta Sarısı
    • 2 çorba kaşığı Margarin
    • 1 su bardağı Tavuk Suyu
    • Tuz ve Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanları ince ince doğrayın.

      Tavuk etlerini haşlayın.

      Dere otlarını tavuk suyuna ekleyip tadının çıkmasını sağladıktan sonra süzün.

      Tavuk etlerini doğranmış soğanlar, tuz, karabiber ve tavuk suyuyla birlikte 5-10 dakika kadar pişirin.

      Kare şeklindeki milföy hamurlarını merdaneyle inceltin. Hamurların ortasına hazırladığınız bu içten bir kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın.

      Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.