Mantarlı patates tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patates
    • 8 adet mantar
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kabak
    • 3-4 adet taze fasulye
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Tuz ve karabiber
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Domates sos için
    • 1 adet domates
    • 1 diş sarımsak
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri soyup, içlerini oyalım. Yağda kızartalım. Mantarları dilimleyerek küp doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte soteleyelim. Tuz, karabiber ekleyip karıştıralım.

      Bu karışımı patateslerin içine dolduralım. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.

      Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynir eriyene kadar bekletelim.

      Bu arada kabak, havuç ve fasulyeleri boylamasına doğrayalım. Tereyağını bir tavada eritip sebzeleri soteleyelim. Sebzeleri servis tabağının ortasına yayalım.

      Patatesleri dilimleyip sebzelerin üzerine oturtalım. Domates sos için domatesleri rendeleyelim.

      Rendelenmiş sarımsak, tuz ve kara biberle kaynatalım.

      Servis tabağının kenarına domates sosu gezdirip, servis yapalım.