Tatlı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı pirinç unu
    • Yarım çorba kaşığı un
    • 3 çorba kaşığı toz şeker
    • 3 adet damla sakızı
    • 10 adet milföy hamuru
    • 1 su bardağı çeirdeksiz vişne
  • Yapılışı

    1. Süt, pirinç unu, un ve şekeri tencereye alalım. Tahta kaşıkla karıştıralım. Pıhtılaşmaya başladığında ocağı kısalım. Karıştırmaya devam edelim. Göz göz olmaya başlayınca ocağı kapatalım. Ara sıra karıştırarak soğutalım. Ardından çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, muhallebiye ilave edelim. Buzluktan çıkardığımız milföylerin ortasına, hafif çözüldüğünde, hazırladığımız muhallebiden birer kaşık koyup, hamurun çapraz köşelerini hafif çekiştirerek üstte birleştirelim. Hamurların her birini bu şekilde hazırlayalım. Daha sonra orta hararetli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim