Kuzu şiş tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kuşbaşı
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 kase yoğurt
    • 1 adet pide
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • Yarım limon suyu
    • Karabiber ve tuz
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Etleri, soğan suyu, limon suyu ve zeytinyağında 1 gece beklettikten sonra kızgın tavada 10 dakika kadar pişirin.

      Bu sırada pideleri fırın tepsisine dizin. Pidelerin üzerine et suyunu gezdirin.

      Bir kapta yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine dökün.Salçayı sulandırıp içine baharatları ilave edin.

      Domatesleri, biberleri ve maydonozu küçük küçük doğrayıp ekleyin.

      Etleri pidelerin üzerine koyup 10 dakika kadar pişmeye bırakın.