Açma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı Şeker
    • 2 adet Yumurta
    • 1 kare Yaş Maya
    • 2 su bardağı ılık Süt
    • 1 su bardağı Sıvı Yağ
    • 1 tatlı kaşığı Mahlep
    • 1 tatlı kaşığı Tuz
    • Aldığı kadar Un
    • 2 çorba kaşığı Margarin
  • Yapılışı

    1. Ilık süt, şeker, maya, sıvı yağ, yumurta, un ve tuz yoğrulup yumuşak bir hamur haline getirilir.

      Hamurun kabarmasını beklemeden elinizle yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine oda sıcaklığında ki margarinden sürün.

      Hamurları üst üste koyup yeniden elinizle açın. Hamurun iki ucunu yuvarlak olan bölümünün üzerine katlayıp ikişer parmak eninde dilim dilim kesin. Uzatıp bükerek iki ucunu birleştirip simit şekline getirin.

      Yağlanmış olan tepsiye yerleştirin. Fırında üzeri pembeleşinceye dek pişmeye bırakın.