Patlıcan soslu pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet topan patlıcan
    • 3 diş sarımsak
    • 2 adet limonun suyu
    • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 200 gram kıyma
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Pilav için
    • 1 su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Tuz
    • Sosu için
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 4 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yapılışı

    1. Yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavuralım. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte, suyu çekilene kadar pişirelim.

      Bu arada patlıcanları közleyelim. İçini çıkarıp bir kaba alalım. Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvı yağı katıp ezerek, karıştıralım.

      Yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup karıştıralım. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavuralım.

      Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuç gibi açalım. İçine patlıcanlı karışımı dökelim.

      Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyalım.

      Kırmızıbiberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp üzerine gezdirerek servis yapalım.