Isırganlı gözleme tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet haşlanmış patates
    • 1 adet soğan
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 250 gram ısırgan otu
    • 3 adet yufka
    • 50 gram beyaz peynir ve çökelek
    • 1 adet yumurta
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Isırganın yapraklarını yıkayıp, küp doğranmış soğana ilave edin. Arada bir karıştırın. Isırgan pörsüdüğünde tuz ve patates rendesini ekleyip, karıştırın. Ateşten alın. Peynir ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. Yufkaların ortasına bu malzemeyi ayrı ayrı yayın. Her yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça gibi kapatın. Kare şekli alan yufkaları çok az yağlanmış teflon tavada veya sac üzerinde arkalı önlü pişirin. Dörde keserek, soğutmadan servis yapın.