Pratik Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 12 dilim tost ekmeği
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet taze soğan
    • 2 adet sivri biber
    • 10 adet mantar
    • Tuz ve karabiber
    • Beşamel sos için
    • 3 çorba kaşığı un
    • 2.5 su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • Bir fiske muskat
    • Tuz
    • Karabiber
    • Üzerine için
    • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Ekmeklerin üzerine margarini sürelim ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayalım.

      Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirelim. Tuz ve karabiber ile ekmeklerin üzerine yayalım.

      Bu arada beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için, margarinde unu kavuralım. Sütü ilave ederek, boza kıvamı alana dek karıştıralım. Tencereyi ocaktan alıp, karabiber, tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyelim.

      Ekmeklerin üzerine beşamel sosun yarısı ile kaplayalım. Sosun da üzerine kalan ekmekleri dizelim. Tekrar beşamel sosla kapatalım. Buzdolabında 1-2 saat bekletelim.

      Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerlerine kızarana dek pişirelim.

      Üzerine sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapalım.