Tatlı çörek tarifi
  • Malzemeler

    • 15 gram bira mayası
    • 1/3 su bardağı ılık süt
    • 3 su bardağı un
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 adet yumurta
    • 50 gr.margarin
    • 2 su bardağı vişne
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Bir tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Bira mayasını ılık sütte eritelim. Maya eridikten sonra, 1 su bardağı unu üzerine ilave edelim. Katı bir hamur yapalım. Üzerini bir peçeteyle örtüp bekletelim. Kalan unu, şeker, 2 adet yumurta, margarin ve tuzu karıştıralım. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, bu karışımın üzerine koyup yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurdan da küçük parçalar koparalım. İçlerine ayıklanmış vişneler koyup hamuru kapatalım. Dilediğimiz bir şekil verip, yağlanmış kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklığa ayarladığımız fırında kızarana dek pişirelim.