Tahinli çörek tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • Aldığı kadar un
    • İçi için
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı ceviz içi
    • 1 su bardağı tahin
    • 1 çorba kaşığı susam
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Bir kapta unu, yoğurdu, margarini, yumurtaları ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları merdane yardımıyla daire biçiminde açın.

      Bir başka kapta içi için gerekli olan şekeri, ceviz içini, susamı ve tahini iyice karıştırın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine bu içten sürün. Hamuru rulo şeklinde sarıp iki ucunu birleştirerek simit şekline getirin.

      Hamurun kenarlarına bıçak yardımıyla çizgiler atın.

      Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra, 200 derecelik fırında 25 dakika süreyle pişmeye bırakın.