Topik tarifi
  • Malzemeler

    • 1kg. nohut
    • 5-6 adet patates
    • 4 kg soğan
    • 750 gram tahin
    • 1 çorba kaşığı şeker
    • Karabiber
    • Dolmabaharı
    • Tarçın
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır. Ertesi sabah haşlanır. Sonra robotta püre haline getirilir. Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ilave edilir. İçine 250 gr. tahin, tuz, karabiber karıştırılır.

      İçi
      Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir. Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Soğanlar ılıkken, içine geri kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir. Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır. Soğuk servis edilir.