Beşamal soslu karnabahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Beşamal soslu karnabahar
-
Malzemeler
- 1 orta kucuklukte karnabahar
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2.5 su bardagi sut
- goz karari rendelenmis kasar rendesi
- karabiber ve tuz
-
Yapılışı
-
Karnabaharları iyice haşladıktan sonra süzüp bir kenarda bekletin .Sonra margarini eritip unu ekleyelim. Sonra iyice kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim. Muhallebi kıvamına geldikten sonra karabiberi tuzu rendelenmiş kaşar peyniride ekleyelim. Sonra bir borcama karnabaharları dizip arasına yeniden kaşar rendesini serpip üstüne beşamal sosunuda döküp güzel kaplayalım sonra yeniden kaşar rendesini serpip 200derecede ısıtılmış fırında 20 pişirelim AFİYET OLSUN
Bize bu tarifi Fransadan yollayan Melek hanıma tessekkur ederiz.
-
Karnabaharları iyice haşladıktan sonra süzüp bir kenarda bekletin .Sonra margarini eritip unu ekleyelim. Sonra iyice kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim. Muhallebi kıvamına geldikten sonra karabiberi tuzu rendelenmiş kaşar peyniride ekleyelim. Sonra bir borcama karnabaharları dizip arasına yeniden kaşar rendesini serpip üstüne beşamal sosunuda döküp güzel kaplayalım sonra yeniden kaşar rendesini serpip 200derecede ısıtılmış fırında 20 pişirelim AFİYET OLSUN