Domatesli et tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg yağsız kuzu eti
    • Yarım kg patates
    • Yarım su bardağı mısır özü yağı
    • 2 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 1 su bardağı et suyu
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Tencereye etleri koyalım, üzerlerini kaplayacak kadar su ekleyelim. Etler suyunu çekinceye kadar pişirelim.

      Başka bir tencerede patatesleri hafif haşlayalım. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Domatesleri de katıp karıştırarak tavayı ateşten alalım. Etleri aynı tencerede iyice kızartalım.

      Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölelim. Et suyunu bir taşım kaynatalım. Bir sahanın dibine patatesleri sıralayalım. Üzerlerine etleri koyalım ve tavadaki soğanlı domatesli karışımı boşaltalım.

      Tuzunu ve karabiberini de katarak, sıcak et suyunu üzerine gezdirelim. Sahanı kısık ateşe koyup 20 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.