Limonlu tart tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı un
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 75 gram margarin
    • 2 çorba kaşığı su
    • 2 yumurta
    • 1 limon
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 6.5 çorba kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Un ve margarini karıştıralım. Toz şeker ve suyu ekleyerek hamur haline getirelim. Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Daha sonra bir turta kalıbına yerleştirerek, yaklaşık 15 dakika pişirelim.

      Bu arada yumurtaları pudra şekeri ile çırpalım ve limon suyuyla rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim.

      Karışıma eritilmiş tereyağını ekledikten sonra pişmiş hamurun üstüne yayarak 15 dakika daha pişirelim.

      Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.