Tatlı şeftaliler tarifi
  • Malzemeler

    • 4 taze şeftali
    • 75 gram krem peynir
    • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
    • 2 damla badem esansı
    • 2 çay kaşığı kıyılmış badem
  • Yapılışı

    1. Kendinize göre ayarlayın, ister 1 kiloya 1 kilo, isterseniz 1 kiloya 1250 kilo şeker ile ağır ateşte kaynatıp, 1 çorba kaşığı limon koyarak güzel bir reçel elde edersiniz. Arada reçel tarifini sıkıştırmış oldum. Bildiklerinize ilave olsun diye. Taze şeftalilerin kabuklarını soyalım, dikkatlice ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım. Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edelim. Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandıralım. Karışımı şeftalilerin otasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldıralım. Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartalım. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.