Zeytinyağlı Taze Fasulye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zeytinyağlı Taze Fasulye
-
Malzemeler
- 1 kg sırık fasulye
- 1 orta soğan
- 5 çorba kaşığı zeytin yağı
- 2-3 domates
- 1 kesme şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
-
Yapılışı
-
Fasulyeler yıkanıp ayıklanır.
Soğan küçük küçük çentilip 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile düdüklü tencereye konur. Tuz eklenerek ateşte hafif seniştirilir. Soyulup doğranmış domatesler eklenip başka bir tencere kapağı ile kapanarak kaynamaya başlaması beklenir. 1 çay bardağı sıcak su ile kesme şeker konarak düdüklünün kapağı kapatılır.Pişme süresi 20-25 dakikadır. Ateşten indirilen tencere soğumaya bırakılır. Soğuyunca düdüklü açılıp kalan 4 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek servis edilir. (İsteyenler soğanla birlikte biraz salça da koyabilir.)
Bize bu tarifi Bursadan yollayan Hadiye hanıma teşekkür ederiz.
-
Fasulyeler yıkanıp ayıklanır.