Mantarlı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 5-6 tane mantar
    • 1 havuç
    • 2 yeşil soğan
    • Dolmalık fıstık
    • Arpa şehriye
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı su
    • Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Önce sıvı yağda arpa şehriye pembeleştirilir. Sonra dolmalık fıstık aynı şekilde pembeleştirilir.

      Sonra mantarlar (dilimlenmiş) sotelenir. Daha sonra yeşil soğanlar konur. Biraz sotelendirildikten sonra rendelenmiş havuç ilave edilir.

      Hepsi sotelendikten sonra pirinçler konur. Hepsi kavrulduktan sonra suyu ve tuzu konur.

      Pişirilmeye bırakılır. İstenirse tavuk suyula yapılabilir.