Hindistan cevizli rulo tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı şıra
    • 2 yumurta akı
    • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • Yapılışı

    1. Bir sos kalıbının içinde şeker, tuz, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştıralım. 20-25 dakika kaynatalım. Yumurta aklarını iyice çırpalım. Hazırladığımız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına boşaltalım ve sürekli karıştıralım. Koyu bir kıvam alınca yağlı kağıda boşaltalım. 4-5 santim kalınlığında kestiğimiz hamur parçalarının içine hindistan cevizi ve fındık karışımını ekledikten sonra rulo haline getirelim. Buzdolabında soğumaya bırakalım, daha sonra da servis yapalım.