Mantar dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet iri mantar
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 dilim tost ekmeği
    • Yarım çay bardağı süt
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz
    • Beyaz biber
  • Yapılışı

    1. Maydonuzu kıyalım. Kaşar peynirine ekleyip harmanlayalım.

      Tost ekmeğinin kabuklarını alıp sütte bekletelim. Ekmeği sıkıp ufalayalım.

      Mantarların sap kısımlarını temizleyip limonlu suda yıkayalım. Yayvan bir güvece yerleştirip tuz ve biber serpelim. 1 kaşık tereyağını eritip fırçayla mantarları yağlayalım. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Güveci fırına verip mantarlar hafif diri kalacak şekilde pişirelim.

      Kaşar peyniri, maydanoz ve ekmeği bir kapta karıştıralım.

      Güveci fırından alıp hazırladığımız malzemeyi mantarların ortalarına paylaştıralım. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde mantarların üzerlerine serpiştirelim.

      Fırını 200 dereceye ayarlayalım. Güveci fırına verip mantarlar kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.