Kadınbudu köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram yağsız kıyma
    • 500 gram pirinç
    • 5-6 kuru soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı un
    • Karabiber
    • Köfte baharı
    • Tarçın
    • Tuz
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağı
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağı
  • Yapılışı

    1. Soğanları temizleyip kıyalım. Pirinci haşlayıp süzelim. Maydanozu kıyalım. Yağı kızdırıp soğanları kıymanın yarısıyla birlikte kavuralım. Karışımı bir kaba alalım yumurta ve un hariç bütün malzemeyi ekleyip yoğuralım.

      Karışımdan iri parçalar koparıp köfte şekli verelim.

      Yumurtaları bir kapta çırpalım. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirelim.

      Servis tabağına alalarak ılık olarak servis yapalım.