Akdeniz Güneşi tarifi
  • Malzemeler

    • 150 gram margarin
    • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    • 1 su brdağı toz şeker (175 gr.)
    • 1 su bardağı un (115 gram )
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • Üstü için
    • Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
    • 1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr.)
    • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml.)
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • Süslemek için
    • 1 adet portakal
  • Yapılışı

    1. Fırınınızı 160 dereceye ısıtın. Kare veya diktörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Margarini eritin ılımaya bırakın. Kekin üzeri için verilen malzemenin hepsini bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak üzere karışımı bir kenara ayırın.


      Yumurtaları ve şekeri mikserin orta hızında 2 dakika çırpın. Ilık yağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin.


      Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletip kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın. 3 dakika sonra üzerini çatalla 7-8 yerinden delin.

      Hazırladığınz portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin. Süslemede kullanacağınız portakalın kabuğunu rendeleyin ve kekin üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın. ( Bu keki mutlaka kare veya diktörtgen kalıpta yapın, ıslak bir kek olduğu için diğer kalıplarda üzerine konan sosu tam olarak çekmeyecektir. )