Simit köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram köftelik kıyma
    • 4 dilim ekmek
    • 2 çorba kaşığı galeta unu
    • 1 adet yumurta
    • Tuz, kara biber, kekik, köfte baharı
    • 1 adet sarımsak
    • 1 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 havuç
    • 250 gram ıspanak
    • 5 adet mantar
  • Yapılışı

    1. Kıymayı derin bir kaba alalım. Sütle ıslatılıp suyu sıkılmış ekmekleri, 2 çorba kaşığı galeta unu, yumurta, tuz, kara biber, kekik, köfte baharı, sarımsak, soğan, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanozu ilave edelim.

      Hepsi özleşene dek yoğuralım. Bir kenarda bekletelim. Bir tavaya yağı alalım. İnce doğranmış kuru soğanı ekleyelim. Yıkayıp ince kıyılmış ıspanağı katalım. Rendelenmiş havuç ve kıyılmış mantarı ilave edelim.

      Patatesleri halka biçiminde doğrayıp, kızartalım. Fırın tepsisine dizelim. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elimizle yassılaştırıp ve patateslerin üzerine koyalım.

      Ispanaklı karışımı üzerine alalım. Salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerinde gezdirelim. Orta ısılı fırında 25 dakika pişirelim.