Portakal tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı portakal suyu
    • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un (tahmini 3-3.5 su bardağı)
    • Yeterince ceviz içi
    • Tarçın
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı su
    • 4 su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Portakal suyu, sıvı yağ, kabartma tozu karıştırılır azar azar un eklenir.

      Yumuşak bir hamur (kulak memesi yumuşaklığında) elde edilinceye kadar yoğrulur.

      Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır elde yassılaştırılıp içine ceviz, tarçın karışımından konulur kapatılarak yuvarlak şekil verilir, kapatılan yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.

      200-230 derece fırında çok kızarmayacak şekilde 10-15 dakika pişirilir. Ilınınca üzerine ılık şerbet gezdirilir, soğuduktan sonra servis yapılır.