Limonlu parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kakaolu bisküvi
    • 1 poşet kremşanti
    • 2 yumurta
    • 1.5 su bardağı süt
    • 2 fincan toz şeker
    • 1 çay bardağı limon suyu
    • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yapılışı

    1. 1 poşet kremşanti 1.5 su bardağı süt ile çırpılır.

      Ayrı bir kapta 2 yumurta akı 2 fincan toz şeker ile 10-15 dakika kadar çırpılır.

      Yine ayrı bir kapta 2 yumurta sarısı, 1 çay bardağı limon suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi çırpılır.

      Hepsi birleştirilir ve birlikte 1-2 dakika çırpılır. 1 paket kakaolu bisküvi dövülür. Yuvarlak bir kaba bisküvinin yarısı serpilir.

      Üzerine hazırlanan parfe dökülür ve en üste ise kalan kakaolu bisküvinin yarısı dökülüp buzlukta biraz bekletilir. Kesilerek servis yapılır.