Hindistan  Cevizli Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tereyağı
    • 250 gram pudra şekeri
    • 500 gram un
    • 3 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
    • 100 gram kıyılmış badem
    • 200 gram badem ezmesi
    • 75 gram kokteyl kirazı
  • Yapılışı

    1. Badem ezmesini rendeleyin. 1 adet yumurta, 150 gr. pudra şekeri, limon kabuğu rendesinin yarısı ve limon suyu ile karıştırarak pürüzsüz bir harç elde edin.

      Muzu ince ince dilimleyin (kurusunu ince ince kıyın).175 gr. yumuşak tereyağı, 100 gr. pudra şekeri, tuz, kalan limon rendesi ve hindistan cevizini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kalan yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.

      Sırayla un ve kabartma tozunu ekleyip mikserle karıştırın. Hamuru, unlu tezgahta 45x35 cm. ebadında açın. Üzerine badem ezmeli harcı sürüp, muzları serpiştirin.

      Hamuru kısa tarafından başlayarak rulo yapıp, birleşme yeri üste gelecek şekilde 39.5 cm. uzunluğundaki, yağlanmış kek kalıbına yerleştirin ve bastırın. Keki, kalıpla beraber kağıt serili tepsiye ters çevirin.

      180 derecede ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 50 dakika pişirin. Üzerindeki kek kalıbını alıp 10 dakika daha pişirin. 50 gr. tereyağını eritin ve sıcak kekin üzerine sürüp, soğumaya bırakın. Kalan 25 gr. tereyağını da eritip soğumuş kekin üzerine sürün. Kalan 50 gr. pudra şekerini üzerine serpin.