Un helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı mısır unu
    • 1 çay fincanı un
    • 2 çorba kaşığı yeşil fıstık
    • 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 çorba kaşığı hindistancevizi
    • 125 gram tereyağı
    • Şurubu için
    • 3 su bardağı su
    • 500 gram toz şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye şeker ve suyu koyup, 15 dakika kaynatalım. Limon suyunu ekleyelim. Ilınınca süt ve vanilyayı ilave edelim. İyice soğutalım. Mısır ununu ve unu tencereye koyalım. 40 dakika yağsız olarak çok kısık ateşte kavuralım. Kavrulan mısır ununa eritilmiş tereyağı ve şerbeti yavaş yavaş dökelim. Kıvam alana dek karıştırıp pişirelim. Servis tabağına alalım. Üzerine ceviz, fındık, fıstık ve hindistancevizi serpip, servis yapalım.