Patlıcanlı kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 800 gram kuzu kuşbaşı
    • 2 adet patlıcan
    • 4 adet iri domates
    • 5 diş sarımsak
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 8 adet sivri biber
    • Tuz, kekik, pul biber
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Domates, sarımsak ve patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra bir fırın tepsisine alalım.
      Üzerlerine tuz ve sıvı yağ sürüp orta ısılı fırında pişirelim. Bu arada kuşbaşı eti 4 su bardağı suda, suyunu çekene kadar kaynatalım. Suyunu çekince tereyağı ilave edip kızartalım. Kızarttığımız etlerin üzerine kekik ve pul biber serpip soğumaya bırakalım.

      Fırınlanan domates, patlıcan ve sarımsakların kabuklarını soyalım.

      Tüm malzemeleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirelim.

      Fırından çıkardığımız domatesin suyunu ekleyelim. Kabın kapağını kapatıp orta ısılı fırında 20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapalım.