Pilavlı gerdan kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pilavlı gerdan kebabı
-
Malzemeler
- 2 adet yufka (4'er parçaya bülün)
- 4 adet kuzu gerdan(haşlanıp etleri tiftikleyin)
- 2 adet soğan (ince jülyen kesin)
- 1 adet kabak,havuç,patates(mini küp doğranacak)
- 100 gram mantar(küçük doğrayın ve limonla ovun)
- 2 yemek kaşığı konserve bezelye
- 2 kaşık soya sosu
- 2 kaşık z.yağı
- 1 paket dolmalık fıstık
- karabiber,kimyon,kekik,pul biber.
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı hardal
- 100 gram krem peynir
- 100 gram kaşar rendesi
- 1 adet yumurta sarısı
-
Yapılışı
-
Kabak,patates ve havucu hafif kızartın
tavada 1 kaşık zeytin yağını ısıtarak soğanları ve fıstıkları koyu pembeleşene kadar kızartın.
Soya sosu ilave edip harlı ateşte mantarları edin, bezelyeyi ve baharatları da ekleyerek 5 dk. soteleyin derin bir kaba alarak bütün malzemeyi ilave ederek kalan zeytin yağını üzerine gezdirip harmanlayın.
Ilıyan pilavınızı da malzemeye karıştırarak ikişer kat 3 gen yufkaların ortasına yerleştirip bohçalayın.
Yağlanmış fırın tepsinize yerleştirerek üzerine yumurta sarısını sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.
Akdeniz yeşilliği salatanızla süslediğiniz tabaklarla ikram edin.
-
Kabak,patates ve havucu hafif kızartın