Pilavlı gerdan kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yufka (4'er parçaya bülün)
    • 4 adet kuzu gerdan(haşlanıp etleri tiftikleyin)
    • 2 adet soğan (ince jülyen kesin)
    • 1 adet kabak,havuç,patates(mini küp doğranacak)
    • 100 gram mantar(küçük doğrayın ve limonla ovun)
    • 2 yemek kaşığı konserve bezelye
    • 2 kaşık soya sosu
    • 2 kaşık z.yağı
    • 1 paket dolmalık fıstık
    • karabiber,kimyon,kekik,pul biber.
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 yemek kaşığı hardal
    • 100 gram krem peynir
    • 100 gram kaşar rendesi
    • 1 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Kabak,patates ve havucu hafif kızartın
      tavada 1 kaşık zeytin yağını ısıtarak soğanları ve fıstıkları koyu pembeleşene kadar kızartın.

      Soya sosu ilave edip harlı ateşte mantarları edin, bezelyeyi ve baharatları da ekleyerek 5 dk. soteleyin derin bir kaba alarak bütün malzemeyi ilave ederek kalan zeytin yağını üzerine gezdirip harmanlayın.

      Ilıyan pilavınızı da malzemeye karıştırarak ikişer kat 3 gen yufkaların ortasına yerleştirip bohçalayın.

      Yağlanmış fırın tepsinize yerleştirerek üzerine yumurta sarısını sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.

      Akdeniz yeşilliği salatanızla süslediğiniz tabaklarla ikram edin.