Şefin abant kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 adet yufka(4'er parçaya bölünecek)
    • 1 adet tavuk gögsü(kuşbaşı doğranacak)
    • 1 küçük soğan (ince kıyılacak)
    • 1 adet iri patates(rendelenecek)
    • 2 adet orta boy havuç(rendelenecek)
    • 2 yemek kaşığı dolusu konserve bezelye tanesi
    • 1 adet orta boy taze kabak(rendelenecek)
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
    • Birer tutam karabiber,pul biber,sarımsak tozu
    • 1 adet yumurta sarısı(çIrpılacak)
    • Sos için çok az yağla tavada tuz ve kekik le sotelenmiş 1 adet domates rendesi ve nane ile karıştırılmış 1 kase yoğurt
  • Yapılışı

    1. Büyük wok veya teflon tavada zeytin yağının yarısını hafif ısıtarak soğanı ilave edin.Sararınca kabak rendesini ilave edin ve pembeleşene kadar tavayı sallayarak kavurun.

      Havuç ve patatesi ilave ederek iyice öldürün. soya sosunu ve baharatları da ilave ederek 5 dakika kadar soteleyin.

      Malzemeyi derin bir kaba alın.kalan zeytin yağını aynı tavada ısıtıp kuş üzümlerini 2 dakika kadar kavurun.ve delikli kepçe ile alarak karışıma ilave edin.

      Yağlı tavaya tavukları ekleyerek iyice kavurun ve onuda malzemeye katarak tüm malzemeyi karıştırın.

      Yufkanın 1 parçasının orta kısmına yine 4'e böldüğünüz küçük parça yufkayı koyarak 4 eşit kısma ayrılan malzemeyi avucunuzla bastırmadan yerleştin ve bohça yapar gibi katlayarak önceden yağlanmış fırın tepsisine katlanmış kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin.

      Üstüne yumurta sarısını sürerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.

      Pişen kebabı geniş bir tabağın ortasına alarak her iki yanına soslar ve dilediğiniz garnitürlerle süsleyerek servis yapınız.