Hanim Göbegi tarifi
  • Malzemeler

    • Mutfak: Türk
    • Süre: 40-60dk
    • Servis: 4-6
    • Zorluk: Orta
    • Malzemeler
    • 100 gram margarin
    • 2.5 su bardagi un
    • 1 çay kaşığı seker
    • bir fiske
    • tuz
    • 4 yumurta
    • 2 çorba kaşığı yesil fistik
    • kizartmak için 2 su bardagi siviyag
    • surubu için 4 subardagi
    • seker
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Sekere 3,5 su bardagi su katip karistiriniz. orta kivamda surup hazirlayip limon suyu katiniz.
      2 su bardagi su ve yagi tencereye koyarak kaynatiniz.Elenmis un, seker ve tuzu katip hafifi hararetli isida karistirarak 10 dakika pisiriniz. Iliyinca içine 4 yumurta kirip yediriniz. Avucunuzu yaglayip 2 ceviz büyüklügünde parçalar aliniz. Yuvarlayip üstten basarak yassiltiniz. Ortasini parmaginizla delip muntazam halka sekli veriniz.
      Tavaya siviyag koyup 2 parmak ara ile halkalari yerlestiriniz. Orta hararetli isida tavayi ara sira sallayarak pembe renkte pisiriniz. pisenleri soguk suruba atiniz. Kizartma yagini soguttuktan sonra hazirlanan hamurlari içine koyup tekrar ayni sekilde pisiriniz. bu isleme hamur bitinceye kadar devam ediniz. Surubu çeken tatlilari servis tabagina alip üzerine kiyilmis yesil fistik serpiniz

      Bize bu tarifi Almanyadan yollayan Ebru hanıma tesekkur ederiz.