Bohça böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket milföy hamuru (10'luk paket)
    • 250 gram yağsız kuzu eti
    • 2 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 1 su bardağı bezelye
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz, kara biber
  • Yapılışı

    1. Tencereye sıvı yağı ve margarini alıp kızdıralım, küçük küçük doğradığımız kuzu etini ilave ederek, suyunu çekene kadar kavuralım.

      Ardından soğanları ekleyip, kavuralım. Fındık iriliğindeki domatesi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanozu da ekleyip ateşten alalım. Tenceredeki etlerin pişme suyunu tel süzgeçten geçirip, bekletelim.

      Milföy hamurlarının ortasına eti harçtan bir miktar koyup, zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Börekleri hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.

      Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 220 derece sıcaklığa ayarladığımız fırına yerleştirelim. Beş dakika sonra ısıyı 170 dereceye indirip milföylerin üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.