Limonlu krema tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı süt (1 litre)
    • 8 yumurta
    • 9 çorba kaşığı tozşeker
    • Toz tarçın
    • 6 limon
  • Yapılışı

    1. Bir kaba koyduğumuz süte, 1 tepeleme çorba kaşığı tozşeker ve yarım limon kabuğu rendesi ekleyelim. Kaynatalım, altını söndürüp olduğu gibi soğumaya bırakalım. Başka bir kapta yumurtaları, 3 çorba kaşığı tozşekerle birlikte, köpüklü olana kadar çırpalım. Azar azar süt ilave ederken de iyice karıştıralım. Bu karışımı kek kalıbına boşaltıp 180 derecelik fırına verip 40 dakika tatlı katılaşana kadar benmari usulü ile pişirelim. Yani içi sıcak su dolu ikinci bir kaba oturtarak pişirelim. Bu arada 4 limonu dilimleyelim, kalan beşincinin kabuğunu şeritler halinde soyalım ve suyunu da sıkalım. Hepsini kalan tozşeker ve bir tutam toz tarçınla bir kabın içinde kaynatalım ve 20 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Pişmiş kremayı kalıptan çıkarıp servis tabağına yavaşça yerleştirelim. Şekerde pişmiş limon kabukları ve dilimleriyle süsledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.