Muzlu muhallebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Muzlu muhallebi
-
Malzemeler
- 2 adet muz
- 2 su bardağı süt
- 25 gram margarin
- 23 adet damla sakızı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
-
Yapılışı
- Bir tencerede 1 su bardağı sütü, margarini ve damla sakızlarını karıştıralım. Tencereyi ateşe oturtalım. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, sakızların erimesini sağlayalım. Ayrı bir tencerede 1 su badağı sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını karıştıralım. Kısık ateşte pişirelim. Koyulaşmaya başladığında sakızlı sütü, muhallebiye ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Koyu bir hal aldığında muhallebiyi ateşten alalım. 8-9 çorba kaşığı muhallebiyi ayıralım. Muzları rendeleyerek, tenceredeki muhallebinin üzerine ekleyelim. Muhallebiyi kaselere bölüştürelim. Üzerine muzsuz muhallebiden koyalım. Bir süre buzdolabında bekletelim. Muz dilimleri ile süsleyerek, servis yapalım.