Muzlu muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet muz
    • 2 su bardağı süt
    • 25 gram margarin
    • 23 adet damla sakızı
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede 1 su bardağı sütü, margarini ve damla sakızlarını karıştıralım. Tencereyi ateşe oturtalım. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, sakızların erimesini sağlayalım. Ayrı bir tencerede 1 su badağı sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını karıştıralım. Kısık ateşte pişirelim. Koyulaşmaya başladığında sakızlı sütü, muhallebiye ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Koyu bir hal aldığında muhallebiyi ateşten alalım. 8-9 çorba kaşığı muhallebiyi ayıralım. Muzları rendeleyerek, tenceredeki muhallebinin üzerine ekleyelim. Muhallebiyi kaselere bölüştürelim. Üzerine muzsuz muhallebiden koyalım. Bir süre buzdolabında bekletelim. Muz dilimleri ile süsleyerek, servis yapalım.