Yaz/kış türlüsü tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kase bamya
    • 250 gram taze fasulye
    • 1 adet havuç
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet patates
    • 2 adet biber
    • 2 adet kabak
    • 2 adet soğan
    • 500 gram domates
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1.5 çay kaşığı şeker
    • 2 diş sarımsak
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bamyaları ayıklayalım. Fasulye, patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri küçük doğrayalım. Soğanı da halka biçiminde doğrayalım. Tencerenin dibine koyalım. Üzerine fasulyeleri, sonra sırasıyla havuçları, patatesleri, patlıcan ve biberi en üste de bamyaları koyalım. Domatesin kabuklarını soyup, ayrı bir kaba küp küp doğrayalım. Şeker ve tuz koyarak, sebzelerin üzerine dökelim. Sarmısağı da ince kıyarak ilave edelim. Zeytinyağını üzerine gezdirelim. En üste de bir tabak bastıralım. Hiç su koymadan kısık ateşte pişirelim. Ilık olarak tabağa ters çevirelim. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapalım.