Fava tarifi
  • Malzemeler

    • 2 Bardak kuru iç bakla
    • ½ Bardak zeytinyağı
    • 2 adet Kuru soğan
    • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 Limon
    • 1 Tutam maydanoz
    • 8-10 adet zeytin
  • Yapılışı

    1. 1- Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan bir kapta ıslatılır sabaha kadar şişmesi sağlanır.
      2- Zeytin yağı ile rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kavrulur.
      3- Soğanın üzerine,3-4 bardak su, içine suyu süzülmüş bakla, şeker ve tuz konup pişirilir. Ara sıra karıştırın. Kaynaya kaynaya ve karıştırarak baklayı püre haline getirin. (suyu çok koymayın koyulaşmaz.)
      4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirin, (bu arada ezilmemişleri de ezerek süzün )
      5- Yarım limonun suyunu sıkarak malzemeye karıştırın.
      6- Servis tabaklarına yeteri kadar koyduktan sonra kaşık ile üzerini düzeltin ve üstüne zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri, zeytin ve ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyin. Arzu edilirse kırmızı biberli yağla da süslenebilir.