Zeytinyağlı havuç ezmesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zeytinyağlı havuç ezmesi
-
Malzemeler
- ½ Kg. Havuç
- ½ Su bardağı bardağından az zeytinyağı
- 2 adet Kuru soğan
- ½ Kg. yoğurt
- 4-5 Diş sarımsak
- Tuz
- 1 Tutam maydanoz
-
Yapılışı
-
1- Havuç yıkanıp ve kazınıp rendelenir.
2- Zeytin yağı ile rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
3- Sarımsaklar ince ince doğranır veya ezme makinesinden geçirilir, yoğurt ile karıştırılıp soğumuş olan havuçların üstüne dökülüp karıştırılır. Sonra servis tabaklarına alınıp maydanoz ile süslenir.
-
1- Havuç yıkanıp ve kazınıp rendelenir.