Patlıcanlı köfte Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Patlıcanlı köfte
-
Malzemeler
- 5-6 adet Patlıcan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet Domates
- 4-5 Sivri biber
- Yarım kaşık salça
- Köftesi için
- 500 gram yağsız dana kıyma
- 1 Dilim bayat ekmek içi
- 1 Avuç maydanoz yaprağı
- 1-2 adet Soğan
- Karabiber
- kimyon ve tuz
-
Yapılışı
-
Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur, küçük yassı köfteler yapılır.
Patlıcanların baş tarafı kesilip, uzunlamasına ince dilimlenir. Bol tuzlu suda yarım saat bırakılıp, acılığı giderildikten sonra yıkanıp kurulanır.
Patlıcanlar sıvı yağda kızartılıp iki tanesi ile bir köfte sarılır,uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir. Her birinin üzerine bir dilim domates ve bir parça sivri biber konur ve ortasından bir kürdan batırılır.
Biraz yağ ve salçalı su ilave edilerek ağır ateşte pişirilir.
Not: Patlıcanları dilim yapmayıp parmak kalınlığında yuvarlak da yapabilirsiniz. O zaman; bir köfte bir patlıcan (arzu edilirse aralara kızarmış yuvarlak patates de konulabilir) olarak dikine tepsi içine dizilir. Ocakta veya fırında yapılabilir.
-
Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur, küçük yassı köfteler yapılır.