Revani tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet Yumurta
    • 1 Su bardağı un
    • 1 Su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik
    • 4.5 Su bardağı toz şeker
    • Limon kabuğu rendesi
    • Yarım limon suyu
    • 1 Yemek kaşığı margarin
  • Yapılışı

    1. 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şerbet yapılır.

      Yumurtalar ile ½ bardak toz şeker, limon kabuğu rendesi çırpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çırpılır.

      Elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.

      Yağlanmış uygun boydaki tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir. (25-35 dk.)

      Pişince daha büyük bir tepsiye alınıp soğuması sağlanır, üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte çevirerek şurubun çektirilmesi sağlanır.

      Böylece revani 1.5 misli büyümüş olur.

      Soğuduktan sonra dilimleyip üzerine hindistan cevizi rendesi serpip servis yapın.