Yoğurt tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • ½ Kg. yoğurt
    • ½ Kg. un
    • 1 Kg. toz şeker
    • 1 Çay kaşığı karbonat
    • 4 adet Yumurta
    • 1 Kaşık margarin
  • Yapılışı

    1. 1-Yumurtalar derin bir kap içine kırılarak çırpılır. ( Beyazını ayrı çırpıp sonradan birleştirin.)
      2-Yoğurt ilave edilir. Şekerin yarısı ilave edilir. Şeker eriyene kadar iyice karıştırılır.
      3-Un ilave edilir. Karbonat konur, bir iki kere hafifçe karıştırılır.
      4-Yağlanmış enli kenarlı bir tepsiye dökülür, orta hararetli fırında pişirilir.
      5-½ kg. toz şeker ile çok koyu olmayan bir şerbet hazırlanır ve soğutulur.
      6-Fırından çıkan sıcak tepsinin üstüne soğuk şerbet dökülür. Veya, tepsi soğuk şerbet sıcak olmalıdır. İkisi de sıcak olursa hamur olur.
      7-Soğuduktan sonra dilimleyip üzerine Hindistan cevizi rendesi, antep fıstığı rendesi, tarçın vb. serpip servis yapabilirsiniz.