Krep süzet tarifi
  • Malzemeler

    • 4 Yumurta
    • 1.5 Su bardağı un
    • ½ Lt. süt
    • 1 Çay kaşığı tuz
    • 3-4 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • (1 kaşık hamura, 2-3 kaşık tavaya)
    • Limon kabuğu rendesi
    • Bir miktar marmelat
  • Yapılışı

    1. Yumurtalar, un, tuz, limon rendesi, 1 kaşık sıvı yağ karıştırılır.

      Sütü azar azar katarak iyice ezilir.

      En küçük boy tava çok az yağlanıp ısıtılır. Hazırlanmış olan karışımdan bir kepçe konup tava sağa sola sallanarak pişirilir.

      Tava hoplatılarak krep ters çevrilir ve tersinin de pişmesi sağlanır.

      Arasına marmelat konup rulo yapılır, üzerine pudra şekeri elenip servis yapılır.

      Arzu edilirse marmelat yerine maydanozlu beyaz peynir de konup yenilebilir.

      Not: Unun yarısı mısır unu olursa değişik bir tat elde edersiniz.