Puf böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Yumurta
    • ½ kahve fincanı sıvı yağ
    • 16 kahve fincanı un
    • 2 kahve fincanı sirke
    • 4.5 kahve fincanı su
    • 1 paket Kabartma tozu
    • 1 çay bardağı erimiş margarin
    • 1 su bardağı sıvı yağ ( kızartma için )
    • Tuz
    • İçi için
    • Peynirli veya kıymalı börek içi
  • Yapılışı

    1. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın, içine sıvı yağı, yumurtayı, suyu, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yapın.

      Hamuru iki eşit parçaya bölüp beze yapın ve üzerini nemli bir bez ile örtüp ½ saat dinlendirin.

      Bezelerden birini, unlanmış bir zemin üzerinde 1 mm. kalınlığında oklava ile açın.

      Açılan yufkanın üzerini erimiş margarin ile yağla, yufkanın bir ucundan tutup oklavanın üzerine rulo halinde sar ve ruloyu iki ucundan sıkıştırarak büz.

      İçinden oklavayı çıkar. Ruloyu 5 cm. lik parçalar halinde kes.

      Her birini, hamurun bükülen kısımları alta ve üste gelecek şekilde dik konuma getirip merdane ile 1 mm. Kalınlığında açın. (diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın)

      Açılan bu hamurların yarısına hazırladığınız börek içini yerleştirin, hamurun diğer yarısını da üstüne kapatın ve hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatın.

      Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kağıt üzerine alın.